Deze tentoonstelling leert u niet alleen een hoop over de geschiedenis en het distillatieproces van de cognac: in het proeflokaal kunt u uw tong verwennen met de keuze van de kastelein, alsof er een engeltje over je tong…
Wat maakt cognac zo bijzonder?
Waaraan dankt cognac zijn wereldwijde faam?
Wat is de bijdrage hieraan geweest van de Nederlanders?
Wat is een VSOP of een XO?
Deze vragen worden beantwoord in de tentoonstelling én in het proeflokaal.
De tentoonstelling leert u hoe wijn uit de Charente Maritime aan het eind van de Middeleeuwen naar Nederland werd vervoerd.
Daar werd deze zure en slechte wijn gebrand tot brandewijn.
In de 17e eeuw nemen Nederlanders hun distilleerkennis en -ketels mee naar de streek rondom Cognac. De Fransen nemen deze kennis over zodat de wijn al ter plekke gedistilleerd kan worden.
Het product gaat de naam van de stad dragen en zal wereldberoemd worden.

EVENEMENTEN
Natuurlijk hoort bij een tentoonstelling over cognac een praktijkelement.
Het Gedistilleerd Museum beschikt over een prachtig proeflokaal waar regelmatig smakelijke activiteiten worden georganiseerd.
Via culinaire workshops met chocola en koffie, optredens en lezingen wordt u de mogelijkheid geboden om deze heerlijke drank tot op de bodem te leren kennen.
Het Gedistilleerd Museum, Schiedam Van 9 mei 2003 tot en met 29 februari 2004

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.