Koningin Beatrix woonde afgelopen week de feestelijke opening van de tentoonstelling Liefde uit de Hermitage in de Nieuwe Kerk in Amsterdam bij.
Vanaf vrijdag 12 december zijn de 250 kunstobjecten uit het museum de Hermitage in Sint Petersburg voor het publiek te bezichtigen.
Liefde uit de Hermitage vormt het sluitstuk van de samenwerking tussen het Russische museum en de Nieuwe Kerk.
Na succesvolle eerdere tentoon- stellingen in de kerk als Catharina de Grote en de Rijkdom van Stroganoff wordt de alliantie in een nieuwe vorm gegoten met de opening van de Hermitage aan de Amstel in februari 2004.
In het gebouw Amstelhof in de hoofdstad zijn vanaf die maand wisseltentoonstellingen uit de rijke verzameling van het museum in St. Petersburg te zien.
Op de expositie Liefde uit de Hermitage vertellen meesterwerken van onder anderen Rodin, Lorenzo Lotto en Kees van Dongen het eeuwigdurende verhaal van de liefde.
De tentoonstelling is op onderwerp ingedeeld, wat betekent dat voorwerpen uit verschillende tijden en culturen naast elkaar worden tentoongesteld.
Rond Liefde uit de Hermitage worden in Amsterdam diverse activiteiten op het gebied van muziek, film en literatuur georganiseerd.
De Nieuwe Kerk wil in de expositie extra aandacht besteden aan jongeren tussen 16 en 21 jaar.
Voor deze groep is een speciale Audio Tour ontwikkeld. Liefde uit de Hermitage is te zien tot 18 april 2004.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.