Achter het Stadhuis in ‘s-Hertogenbosch is deze week het nieuwe bestuurscentrum in gebruik genomen.
Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen waarvan de grootte bepaald is door de omvang raadszaal.
In het gebouw zijn geen kantoorruimtes, het is alleen bedoeld als centrum voor de gemeenteraad.
Op de begane grond is de foyer, deze is ook geschikt voor grotere presentaties.
In alle ruimtes zijn audio- en visuele voorzieningen geinstalleerd.
In de raadszaal is op de eerste verdieping, de commissievergaderingen vinden plaats op de tweede verdiepingen de fractiekamers bevinden zich op de bovenste etage.
Vanuit het nieuwe gebouw zijn via het oude Griffiegebouw aansluitingen gemaakt naar het Stadhuis.
Op diverse plaatsen in het nieuwe bestuurscentrum zijn gedeeltes te zien van oude muren van het Griffiegebouw, hier en daar zijn meer elementen hiervan bewaard.
Er zijn twee ruimtes voor commissievergaderingen en vijf fractiekamers.
Het gebouw kenmerkt zich door het gebruik van veel glas waardoor prachtige doorkijkjes en uitzichten ontstaan.
In het gebouw is veel blank hout verwerkt en ook valt de blauwe vloerbedekking op.
Deze week worden er de eerste vergaderingen gehouden, woensdagavond is er een raadsvergadering.
De officiele opening van het bestuurscentrum en stadskantoor vindt eind april 2004 plaats.

Door Redactie