Op zondagmiddag 18 januari barst het jaarlijkse Zandhazen Dweilfestival in alle hevigheid en gezelligheid boven, maar vooral in, Zandhazendurp los.
Het is de organisatie wederom gelukt om een over- heerlijk muzikaal menu, met dit jaar maar liefst 23 fantastische carnavalsclubs (meer dan 555 muzi- kanten), aan het Zandhazendurpse volk en haar verwanten te kunnen voorschotelen.
Groots genieten voor de fijnproevers dus, oftewel: Smullen GEBLAZEN !!!
Het muziekfestijn wordt om 12:11 geopend door Z.D.H. Prins Harry de Eerste van Zandhazendurp op het bordes van Horecagelegenheid Dasstov aan de Driesprong te Rosmalen, waarna de Zandhazendurpse Clubkes gezamenlijk hun eerste nummer ten gehore brengen, zijnde het Rosmalens Volkslied dat uiteraard traditiegetrouw luidkeels zal worden meegezongen door alle Zandhazinnen en Zandhazen, ditmaal speciaal met voorzang van Tiny van Griensven en Thea van Balkum, op aangeven van De Likkebaerden.
Dit nummer zal mede ter verwelkoming van ondermeer alle gastclubkes worden gespeeld, maar ook zeker in verband met de officiële presentatie van het 1e “vers, en nog nat, van de pers”-exemplaar van de Zandhazendurper 2004.
Voorts heeft de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval nog een verrassing in petto tijdens de openingsceremonie van HET 10e (vastberaden op weg naar de ELLUF) Zandhazendurpse muziekfestijn in succesie.
Kortom veel Carnavaleske emotie??dus dat wordt weer dweilen geblazen.
Na de opening gaat het dweilen over de 8 deelnemende horecagelegenheden, die zich in en om het Zandhazendurp’s centrum bevinden, van start.
Per café zal het een komen en gaan zijn van de meest geweldige feestkapellen uit de wijde omtrek, die allemaal een (Rusmolles) kwartier krijgen om hun feestje te bouwen en vooral te delen met het ongetwijfeld enthousiaste publiek.
Op de podia van de deelnemende horecagelegenheden zijn er presentatoren aanwezig die de verschillende clubkes op ludieke wijze bij het publiek zullen introduceren en voorts de middag op onovertroffen wijze aan elkaar praten.
Vanaf de Driesprong is er naar Cafe De Bergen voor iedereen gratis vervoer geregeld zodat ook deze horecahoek van Zandhazendurp uiterst bereikbaar is.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.