Bij het Fiom-bureau in Eindhoven vinden op vrijdag 16 januari en donderdag 5 februari twee thema dagen plaats voor vrouwen die in het verleden een abortus hebben ondergaan en die daar met andere vrouwen over willen praten.
De keuze voor het al dan niet afbreken van een zwangerschap moet meestal snel en soms onder moeilijke omstandigheden genomen worden.
Misschien is er zelfs niet over gepraat met de (ex)partner, ouders, familie of vrienden.
Veel vrouwen ervaren gevoelens van opluchting direct na de abortus.
Er kunnen echter op een gegeven moment ook andere gevoelens boven komen zoals verdriet, schuld, schaamte en spijt.
Klachten als onrust, slecht slapen, verwarrende emoties en gedachten zijn dan mogelijk het gevolg.
Inhoud van de themadagen Vrouwen die het moeilijk vinden om een abortus alleen te verwerken, kunnen hun ervaringen, gevoelens en gevolgen ten aanzien van de abortus met anderen delen, teneinde de keuze om de zwangerschap af te breken beter te kunnen accepteren.
Gespreksonderwerpen die hierbij aan bod komen zijn onder andere: de betekenis van een abortus voor je leven toen en nu; de emotionele gevolgen; maatschappelijk taboe en persoonlijk isolement.

Praktische informatie
De themadagen vinden plaats bij het Fiom-bureau in Eindhoven, Ploegstraat 1.
Beide dagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De begeleiding is in handen van Victorine Franke en Joke Edzes, maatschappelijk werkenden bij de Fiom. De kosten voor deelname bedragen in totaal € 10,00 inclusief twee lunches.
Wie belangstelling heeft, kan zich tot uiterlijk 9 januari 2004 aanmelden bij het Fiom-bureau in Nijmegen, telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur onder telefoonnummer 024-329 40 53. Voorafgaand aan deelname vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.
Voor meer informatie: Fiom-bureau Nijmegen, Victorine Franke, tel. 024-329 40 53
of Fiom-bureau Eindhoven, Joke Edzes, tel. 040-245 33 35.
De Fiom biedt hulp, informatie en advies aan personen die vragen of problemen hebben op het gebied van zwangerschap, afstand, adoptie & zoekacties, seksueel geweld en huiselijk geweld.
Meer informatie over de Fiom is te vinden op www.fiom.nl

Door Redactie