Ons land telt nu nog vier miljoen rokers.
Rond de jaarwisseling daalt dit aantal rokers aanzienlijk door het goede voornemen te stoppen met roken.
Om zoveel mogelijk mensen te motiveren om op 1 januari rookvrij het nieuwe jaar in te gaan, startte STIVORO op 22 oktober 2003 de campagne ‘Nederland Start Met Stoppen’.
Inmiddels hebben ruim 700.000 Nederlanders zich voorgenomen op 1 januari 2004 te stoppen met roken. Daarmee ligt het aantal voorgenomen stoppogingen dit jaar hoger dan in dezelfde periode tijdens de millenniumcampagne in 1999/2000.
Toen deden uiteindelijk 800.000 rokers een stoppoging.
Uit ervaring weet STIVORO dat het aantal stoppers in de laatste week voor oud & nieuw nog toeneemt. Als het aantal rokers dat zich voorneemt rookvrij het nieuwe jaar in te gaan, in het huidige tempo blijft stijgen, is een record in aantal stoppers in zicht.
‘Stoppen met roken’ bekleedt bij rokers na ‘meer van het leven genieten’ de tweede plaats in de top 5 van goede voornemens en wordt gevolgd door ‘meer sporten/bewegen’, ‘afvallen’ en ‘meer tijd besteden aan gezin/partner’.
Overigens is ‘de gezondheid’ voor veel rokers de voornaamste reden om te stoppen met roken.
De campagne ‘Nederland Start Met Stoppen’ wil zoveel mogelijk mensen motiveren om te stoppen.
Om vervolgens zoveel mogelijk stoppers succesvol te laten zijn, besteedt STIVORO vanaf 1 januari in de campagne veel aandacht aan het volhouden van de stoppoging.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.