www.20eeuwennederland.nl is een nieuwe historische website die twintig eeuwen sociaal-culturele Nederlandse geschiedenis zowel thematisch als chronologisch de revue laat passeren.
Op deze voor Nederlandse begrippen unieke website worden ondermeer onderwerpen als mode en kleding, feesten en gewoontes, verkeer, misdaad en straf, vreemdelingen, ziekte en gezondheid en bouwkunst voorzien van heldere tekst, uitleg en meer dan duizend afbeeldingen.
Bovendien zijn alle thematische inleidingen geanimeerd en voorzien van gesproken woord.
Daarnaast is er aandacht voor actueel historisch nieuws, de Nederlandse musea, geschiedenis op radio, tv en internet en beschikt de website over een forum en een geredigeerde linkspagina.
Een zogenaamde Kroniekengenerator toont elke keer als een pagina wordt geladen een ander Nederlands historisch feit en ook het logo dient zich telkens in een wisselende retro-vormgeving aan.
De RVU wil met deze website overzicht en inzicht bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.
20eeuwennederland.nl zal ook zijn weg vinden naar scholieren omdat het een prachtige aanvulling biedt op het geschiedenisonderwijs.
De website biedt nu een tiental thema’s maar kan worden uitgebreid.
Het is de bedoeling dat de website de komende maanden verder aangevuld wordt met meer thema’s en Nederlandse historische inhoud.
20eeuwennederland.nl is geproduceerd door Interakt in opdracht van de RVU educatieve omroep en gebouwd door Netrex.nl.
De website is gebaseerd op de uitgave ‘Twintig Eeuwen Nederland en de Nederlanders’ van Waanders Uitgevers.
De RVU, Interakt en Netrex maakten eerder de succesvolle historische websites Jacobvanlennep.nl en Joodscheraadenschede.nl
www.20eeuwennederland.nl

Door Redactie