Verkeersweek De Troubadour

Jaarlijks organiseert basisschool De Troubadour een themaweek .
In deze week vinden voor alle leerlingen van de school er allerlei activiteiten plaats, hiermee wil de school bij hun leerlingen en ouders extra aandacht vestigen op het verkeer en de verkeersveiligheid rond de school  en in de wijk.
Een werkgroep bestaande uit leerkrachten en ouders is het gehele jaar actief met dit thema.
Regelmatig vindt overleg plaats met gemeente en de schooladoptant van de politie in Rosmalen.
Een overzicht van het programma: Voor de jongste leerlingen komen er verschillende soorten voertuigen op school, zoals een politieauto, een brandweerauto, een vrachtauto, een bus en een tractor,  waar ze een kijkje in kunnen nemen.
Voor de leerlingen van de groepen 3,4 en 5 is er een mobiele verkeerstuin aanwezig waarin met skelters een parcours afgelegd kan worden.
Verder is er een fietskeuring, voor de oudste leerlingen een project met een theatervoorstelling als afsluiting,  leren de leerlingen van de groepen 6 en 7 hoe zij veilig kunnen skaten en maken de oudste leerlingen kennis met het project dode hoek.

Hiervoor is een grote vrachtwagencombinatie op school aanwezig.
Op woensdag wordt er een autoloze dag gehouden waarbij aan ouders en personeel gevraagd wordt zo veel mogelijk op de fiets of te voet naar school te komen.