Open Rosmalens Bridgekampioenschap

Na hun tweede plaats in 2003 mogen Arna Heijmans en Willem Schneider nu toch hun naam laten graveren in de door De Kentering beschikbaar gestelde wisselbeker.
Voor Arna is het trouwens al de derde keer, dat ze de titel veroverde, steeds met andere partners.
Na een lange dag, waarop de bridgers samen bijna 1300 spellen moesten spelen, wisten Arna en Willem, met 61.5% de finaleronde op hun naam te brengen.
Het ging deze keer niet zo overtuigend.
De dames Willemien Kuyntjes en Truus de Wit van BC Trefpunt bleven met 60.6% goed in het spoor van de winnaars.
Derde in het eindklassement werden de thuisspelers, Marion Schulkes en Pierre Verstegen van Bridgekring de Kentering met ruim 59%.Rosmalen noemen.
Het toernooi, dat de hele zondagmiddag en -avond in beslag nam, was wat minder bezocht dan vorig jaar.
Maar toch namen nog 56 paren aan deze lange bridgedag deel.
Natuurlijk komen de bridgers om te bridgen, maar duidelijk ook voor het sociale gebeuren, veel bridgers zijn bekenden van elkaar.
Ze weten dat er een prima organisatie is, die ook dit jaar weer voor een groot deel in handen lag van wedstrijdleider Noud van Giersbergen, daarbij gesteund door Ton Paanakker en de drie organiserende verenigingen, Safety Play, BK De Kentering en BC Trefpunt.
Met 48 op één dag te spelen spellen was het ook een zwaar toernooi, waarbij de sfeer de inspanningen lichter maakte of zoals winnares Arna het zei “ik heb vreselijk gezellig gespeeld”.
Misschien dat die sfeer er ook toe heeft bijgedragen, dat er niet te veel en zeker geen ingewikkelde arbitrages kwamen en in het geheel geen protesten.
De organisatie maakt zich nu al op voor de tiende editie van dit bijzondere bridgetoernooi.
Het zal in 2005 zonder twijfel een bijzonder evenement worden.