Op zaterdag 18 juni a.s. om 20.00 uur zal in de Protestantse kerk te Berlicum een bijzonder concert ten gehore worden gebracht, uitgevoerd door vocaal ensemble DRIEST in samenwerking met STRAX.

De 4 zangers van DRIEST zingen louter tekst en muziek van de Tilburgse componist Frans van Hoek (*1952). Van Hoek heeft een sterke voorkeur voor oude muziek, wat hoorbaar is in al zijn werken.  Hij zou zó geboren kunnen zijn in de 17de eeuw. Zijn sterk relativerende en tegelijk melancholische schrijfwijze in Renaissance- of Barokstijl, maakt zijn muziek onvergetelijk.

STRAX bestaat uit de combinatie van strijkers met een saxofonist, een unieke combinatie van instrumenten die zelden als zodanig te beluisteren is. Het ensemble voert werken van o.a. Bach, Mozart en Purcell uit in wisselende samenstelling.

Meer informatie en reserveren: info@ensemblestrax.nu

 

 

Door Redactie