Kjeld Zwitserloot (15 jaar) uit Rosmalen, 3-vwo leerling van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel, heeft de nationale eindronde voor de 19e International Junior Scienceolympiad (IJSO) gewonnen.
Aan de landelijke eindronde die op 17 juni gehouden is op HAN University of Applied Sciences in Nijmegen deden 25 leerlingen mee: 10 meisjes en 15 jongens, voor het merendeel uit leerjaar 3-havo of 3-vwo. Arthur van Ballegoij (15 jaar) van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven werd beste havist.
Een speciale prijs ging naar de jongste deelnemer, Johan Lathouders van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel.
De zes winnaars vormen het Nederlandse team dat in december 2022 deelneemt aan de 19e internationale IJSO.
De Malmberg-scholenprijzen werden uitgereikt door Emiel de Kleijn, olympiadecoördinator bij SLO, aan de OBS Winkler Prins in Veendam (havo) en het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven (vwo).

 

Door Redactie