Op vrijdag 10 juni jl. heeft Plebaan Vincent Blom op feestelijke wijze de winnaars van de Huis73 Kunstprijs bekend gemaakt. De Huis73 Kunstprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar afkomstig uit Den Bosch en omstreken die het beste, creatiefste, meest inspirerende kunstwerk heeft gemaakt binnen een vooraf bepaald thema. Deze editie hadden we het genoegen om met de organisatie van 800 jaar Sint-Jan samen te werken.

Maar liefst 95 professionele en amateurkunstenaars uit Den Bosch en omstreken hadden zich zich aangemeld als deelnemer voor de Huis73 Kunstprijs. Binnen het thema ‘Beleef de Sint-Jan’ hebben zij werk in de meest uiteenlopende disciplines ingestuurd. Alle deelnemende werken zijn vervolgens beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Marthe Zink, Manita Kieft, Mieke Kuijpers en Plebaan Vincent Blom (Juryvoorzitter).

Onder het toeziend oog van ruim 150 aanwezigen werden op vrijdag 10 juni door Plebaan Vincent Blom de in totaal vier winnaars één voor één op het Huis73 podium geroepen en toegesproken. Na wat tekst en uitleg en het voorlezen van het juryrapport was het aan het Bossche vrouwenkoor ‘Behoorlijk Bekoorlijk’ om de winnaars toe te zingen.

Van alle inzenders maakt er één werk deel uit van de groepsexpositie ín de Sint-Jan welke nog tot en met 11 september 2022 gratis is te bezichtigen. Daarnaast toont Huis73 tot en met 17 juli een expositie bestaande uit schatten van de Sint-Jan.

Eervolle vermelding  |  Hanneke van Opdorp  |  Mirakel
Derde plaats  |  Monique van den Boomen  |  Maria scheepje
Tweede plaats  |  Wendy Smolders  |  Kracht!
Eerste plaats  |  Freek van Zoest  |  Antonius Gerardus

Door Redactie