Een tijdje geleden kreeg ik tijdens mijn dienst een melding van een heterdaad woninginbraak. Er zou een vrouw via het openstaande raam de woning binnen zijn geklommen. De buurtbewoners waren er van overtuigd dat deze vrouw niet de bewoonster was. Er werd door 1 van de buurtbewoners gebeld met de politie en ook werden er foto’s gemaakt van de vrouw.

De bewoonster deed aangifte van inbraak en ontdekte dat haar telefoon was gestolen tijdens de insluiping. Door de gemaakte foto’s wisten wij direct wie de verdachte was. Collega’s zijn hierop naar het huisadres van de verdachte gereden en ik heb de bewoonster geholpen met het blokkeren van haar telefoon. Na korte tijd volgde het bericht dat mijn collega’s de verdachte te pakken hadden terwijl zij de gestolen telefoon nog in haar bezit had.

Daardoor kon ik gelukkig weer vrij snel terug naar de vrouw die aangifte had gedaan om haar telefoon te retourneren. Mevrouw was uiteraard erg blij en vroeg me wel nog even om die blokkade er weer vanaf te halen. Nadat ik de blokkade er weer had afgehaald en vele bedankjes later kon ik mijn weg weer vervolgen.

Naast vele heftige incidenten waar wij als politie mee te maken hebben maken dit soort momenten gelukkig weer heel veel goed. Een misdrijf opgelost en een hele tevreden burger die het gestolen goed weer terug in haar bezit heeft. Complimenten aan de melders die door hun optreden hebben bijgedragen aan deze zaak. Weet dat in dit soort gevallen altijd 112 gebeld kan worden. Bij deze melding werd 0900-8844 gebeld. Dit nummer is voor niet spoedeisende zaken.

 

Brigadier Jan Willem  |  Politie team ‘s-Hertogenbosch

 

Door Redactie