Er zijn in Nederland meer dan 10.000 WhatsAppgroepen die de buurt samen veilig houden door te communiceren. Bijvoorbeeld ook in de Schilderwijk in Vinkel. In de buurtapp brengen buurtbewoners elkaar op de hoogte van alarmerende signalen of niet pluis gevoelens. Dat kan gaan van een verdachte situaties en personen tot meldingen van inbraak en vernieling. Hoe meer mensen deelnemen aan een buurtapp, hoe veiliger de buurt kan zijn. Want samen zien we meer.

Zit jij al in een buurtapp?

Het succes van een buurtapp valt of staat met de betrokkenheid van bewoners. Een appgroep wordt beheert door de buurt. In iedere buurtgroep ziet één beheerder erop toe dat de regels in de chat nageleefd worden. Daarnaast kan een beheerder meldingen doorgeven aan andere beheerders in de overige delen in de buurt.

In Vinkel is er één geregistreerde buurtapp actief in de Schilderwijk. Daarom willen wij graag een oproep doen aan de buurtbewoners die nog geen gebruik maken van een buurtapp. Wilt u graag zelf een groep aanmaken? Of wilt u aansluiten bij de al bestaande buurtapp? Stuur dan een mail naar veiligheid@s-hertogenbosch.nl 

Via de website wabp.nl kunt u op een kaart zien of en waar een buurtapp al aanwezig is.

 

Door Redactie