Van 7 t/m 9 juli en 14 t/m 17 juli vond de voorstelling Boterbazen plaats. Zeven speeldagen was Oss het decor voor deze 3D audio theaterwandeling, geproduceerd door Oss Cultureel.

 

Bezoekers kregen bij het startpunt (Groene Engel) een koptelefoon en liepen daarmee een route door en om het Osse centrum. Daarbij werden bekende en voor sommigen ook onbekende plekken aangedaan. Deze bijzondere wandeling werd in totaal 33 keer gespeeld en bezocht door meer dan 1400 bezoekers.

 

Vele professionals zijn betrokken bij de totstandkoming van Boterbazen. Stijn van Erp en Frans de Visser verzorgden het concept, de audio en de regie, Patrick Lijdsman het kunstwerk aan de Arendstraat en Sandra Kemkens de kostuums. Maar ook de aanstormende talenten Zoë Fransen (choreografie), Jesper Hoekstra (titelsong), Marloes Berghege en Angelo Schuurmans (tekst) hadden een groot aandeel. Anneloes Ebing was als productieleider verantwoordelijk voor de uitdagende en zeer geslaagde logistieke operatie.

 

Deze productie van Oss Cultureel is tot stand gekomen door meer dan 80 professionals vóór en achter de schermen, spelers, dansers en vrijwilligers. Op verschillende plekken tijdens de route beleefden de bezoekers een onderdeel van de voorstelling. Zo werd het grasveld van de Arendstraat de plaats voor het kunstwerk Labyrint, de kapel van Berghege omgetoverd tot hoofdkantoor van de Firma voor Verwondering, en vond er een scène plaats midden op de Heuvel.

 

Door Redactie