’s-Hertogenbosch feliciteert Lotte Meeuse en Justin Reinir Croes! Zij wonnen dit jaar de Lucasprijs en de Jheronimus Atelier Prijs. Als Cultuurstad van het Zuiden zijn we trots op onze cultuurmakers. Jonge makers zijn cruciaal voor een bloeiend cultureel klimaat. Kunst brengt mensen bij elkaar en zet ze ons aan het denken. Met deze twee prijzen stimuleren we jonge kunstenaars en moedigen we ze aan dit vooral te blijven doen.

Lucasprijs

Lotte Meeuse, afgestudeerd bij de studie New Design & Attitudes aan kunstacademie St. Joost School of Art & Design in ‘s-Hertogenbosch, is uitgeroepen tot winnaar van de Lucasprijs 2022. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2500. De gemeente ‘s-Hertogenbosch stelt deze prijs jaarlijks ter beschikking voor het beste werk van de Bossche afgestudeerden van St. Joost.

Jheronimus Atelierprijs

Justin Reinir Croes, recent afgestudeerd als beeldend kunstenaar bij St. Joost School of Art & Design is uitgeroepen tot winnaar van de Jheronimus Atelierprijs 2022 (JAP). Met dit gebaar krijgt beginnend talent een kans om zich verder te ontwikkelen. De prijs bestaat uit een jaar lang professionele begeleiding en een (gratis) atelier bij Willem Twee Kunstruimte. De prijs wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Bekijk het werk van de afgestudeerde kunstenaars

Van 30 juni tot en met 3 juli is de Graduation Show NOW SHOW te zien onder andere in de academielocatie in Den Bosch, het Werkwarenhuis (aan de Tramkade). Hier is het werk van de afstudeerders aan St. Joost, School of Art & Design te zien. Deze creatieve jonge makers zijn nodig omdat ze cultuur laten leven. We hopen nog veel van ze te horen.

 

Door Redactie