Traditie getrouw werd op de dag van het Koningschieten, zaterdag 2 juli, de oud koning eerst thuis opgehaald, om vervolgens in optocht met het complete gilde St.Catharina – St.Joris uit Rosmalen naar de Lambertuskerk te lopen om de Gilde mis bij te wonen die geleid werd door oud gilde heer Pastor Jan Schepens.

Aansluitend werd na de gilde mis een vendelgroet gebracht aan de koning en gilde heer, waarna het gezelschap naar het gildeterrein “de Schutsboom” aan de Empelseweg 7 te Rosmalen vertrok voor een gezamenlijke lunch en het Koningsschieten waar ook burgemeester Jack Mikkers zijn schot afvuurde op de kartonnen haan en de burgemeester door loting de volgorde mocht bepalen voor de 9 gildebroeders en -zusters die meededen met het Koningsschieten.

Tekst en foto’s Ted van der Loo

 

Door Redactie