Na 2 jaar van afwezigheid door corona konden de sporters van Redding Brigade Rosmalen zich in het weekend van 9 & 10 juli eindelijk weer opmaken voor een grote internationale lifesavingwedstrijd in Oostende, België. In totaal namen er ca. 350 sporters van 35 verschillende brigades uit o.a. Duitsland, België, Frankrijk en Nederland deel aan deze 2 daagse wedstrijd. Rosmalen is met 11 sporters naar het zonnige Oostende afgereisd. In alle categorieën t/m 15 jaar (jeugd) , 16 jaar t/m 39 jaar (open) en 40 jaar en ouder (masters) werd Rosmalen vertegenwoordigd.

Al vroeg op de zaterdagmorgen moesten de sporters zich melden voor de eerste onderdelen ; Rescue-Tube-Rescue race, boardrace en beachflags. Helaas stranden de meisjes jeugd (Maaike Hirink, Lisabel Neijman, Esmee van Gulik en Sophie Scholten) op een 4e plaats. In de open klasse kwam het gemengde team bestaande uit Yvar en Malaika van Helvoort, Emma ter Borg, Dennis Oomen en Daniël Scholten, als 6e over de finish helaas net geen finale plaats.

Op zondag werden meer onderdelen afgewerkt. De board-rescue, beachsprint, surfskirace, surfrace, oceanman/woman, ocean-relay, mixed ocean-relay, beachsprint relay en de beachrun kwamen voorbij deze dag. Daniël Scholten en Yvar van Helvoort behaalde de halve finale met de boardrescue.

De gemengde jeugdploeg (Maaike en Bram Hirink, Esmée van Gulik en Sophie Scholten) wist bij de beachsprint relay een erg strakke race neer te zetten waardoor ze als 2e over de finishstreep kwamen. Na een weekend met veel zon, zee, strand en veel sportiviteit en opgedane zee ervaring keerde Rosmalense delegatie op zondagavond weer voldaan terug naar Rosmalen. Daar gaan de sporters zich klaarmaken voor de Nederlandse Kampioenschappen Ocean op 3 september bij het Engelermeer in Den Bosch.

 

Door Redactie