Kolibries, ijsvogeltjes, arenden en uilen of koperbloemen en koper- violen, het maakt echt niet uit waar je naar op zoek bent, maar koperslager/kunstenaar Wim van Grinsven uit Rosmalen maakt het, want het is een heel klein deel van zijn levenswerk en grote hobby om van koper en emaille de mooiste dingen te maken.

Als oud-loodgieter Wim van Grinsven, die deze maand 86 jaar wordt, wat in zijn hoofd ontstaat, gaan zijn handen maken en naast deze grote hobby is hij ook nog een “spraakwaterval”, want als hij eenmaal op zijn praatstoel zit, is hij iemand die met zijn onstuitbare woordenvloed aan een stuk door veel en mooi kan vertellen over zijn uit de hand gelopen hobby en laat de mensen graag genieten van zijn mooie, unieke en interessante kunstwerken.

Tekst en foto’s Ted van der Loo   —–  zie ook www.ros-tvkrant.nl

 

Door Redactie