Kinderen planten moeraseik in Rosmalen

Op donderdag 9 december heeft wethouder mevrouw Eugster, samen met kinderen van de basisschool De Troubadour, aan de Parkweg een moeraseik gepland.
Deze moeraseik, Quercus palustris, is aangeboden door de Nederlandse boomkwekerijsector en hoort bij de prijs die de gemeente heeft gewonnen bij de jaarlijkse groencompetitie Entente Florale.
Ook werd er een bord met informatie bij de boom geplaatst.
Er waren vertegenwoordigers van de Stichting Entente Florale en de heer A. Mouwen van de Nederlandse Bond voor Boomkwekers aanwezig.
Wethouder Eugster vertelde de kinderen ‘nu jullie hebben meegeholpen met het planten van deze eik, zij jullie eigenlijk allemaal ambassadeurs geworden.
Jullie kinderen, moeten het verder uitdragen en meehelpen de gemeente ‘s-Hertogenbosch tot groenste stad van Europa te maken’.
De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft op succesvolle wijze meegedaan aan de Nationale Groencompetitie.
Dit jaar namen er tien steden en dorpen deel aan de nationale groencompetitie Entente Florale 2004.
In de categorie steden, plaatsen met meer dan 15.000 inwoners, streefde de gemeente de steden Bunschoten-Spakenburg, Sliedrecht, Soest en Winschoten voorbij in deze groencompetitie.
De gemeente heeft niet alleen de titel ‘Groenste stad van het jaar 2004’ gekregen, maar ook een moeraseik, boom van het jaar 2005.